Gerard van Beijeren Bergen en Henegouwen

tenor dirigent componist

Contact   >> English   >>

Biografie

Gerard (1981) groeide op in een muzikale familie, waarin koorzang en pianospel centraal stonden. Ruim tien jaar heeft hij pianoles gehad van Erwin Wiersinga en als jonge zanger, gezegend met een flexibele tenorstem, maakte hij al deel uit van (semi-) professionele ensembles, zoals Studium Chorale, Capella Frisiae, Capella Isalana, het Laurens Bachcollegium en de Europäische Vokalsolisten. In 2019 voltooide hij de Meerjarige Dirigenten Opleiding bij Hans Noyens in Utrecht.

Kerkmuziek en het Roder Jongenskoor was voor Gerard altijd aanwezig. De oudste broer was kerkorganist en later koordirigent, de tweede zong countertenor bij Bouwe Dijkstra. Dus elk jaar stonden de kerkelijke feestdagen, vooral kerst en pasen, geheel in het teken van de muziek. Later zong Gerard zelf als gastzanger bij zowel Bouwe Dijkstra als Rintje te Wies in het jongenskoor.

Afgelopen tien jaar is Gerard als professioneel zanger verbonden geweest aan The Bach Choir of The Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink en is hij de vaste dirigent van Capella Sneek en Testify in Leek. Naast zingen en dirigeren componeert hij ook regelmatig. Zo heeft hij een aantal sonnetten van Shakespeare getoonzet voor solo tenor en piano en schreef hij stukken voor kamerkoor.

Ook heeft Gerard samen met Sippie Broersma (sopraan) Sneek Vocaal in het leven geroepen om concerten te organiseren in Sneek en omstreken, variërend van klassieke recitals, Bach en Buxtehude koorwerken tot crossover concerten.